Actie op de manege

Lisa & Summer deel 9
 
In dit verhaal staat het thema vluchteling centraal en kan als een zelfstandig verhaal worden gelezen. Wat betekent het nu eigenlijk om vluchteling te zijn? Voor de kinderen wordt dit pas echt duidelijk als de tekeningen van Faridah worden ontdekt door Lisa waarin duidelijke oorlogssituaties zijn geschetst. In die zin snijdt de auteur steeds meer een onderwerp aan die actueel speelt in de maatschappij.
 
Bij Lisa in de straat zijn er nieuwe mensen komen wonen, een gezin. Ook een meisje van Lisa’s leeftijd, Faridah genaamd. Al snel ontdekken ze wat ze samen voor passie hebben: ze zijn allebei gek op paarden en ontstaat er een hechte vriendschap ook al spreekt Faridah nog slecht Nederlands. Waar een wil is, is een weg. Samen beleven ze al snel spannende avonturen met de paarden.
 
Daarbij hoort Lisa van haar beste vriend Max dat hij een keuze moet gaan maken tussen voetballen en paardrijden omdat het te duur is geworden voor zijn ouders omdat zijn vader maanden geleden werkeloos is geworden. Voor Lisa is dit een makkelijke keuze maar voor Max geldt dat niet.
 
In deze reeks van Lisa & Summer zijn reeds verschenen:
1. Het geheim in de stal
2. Brand in de stal
3. Spreekbeurt in het gips
4. Het verdwenen veulen
5. Vrienden op de manege
6. Pony’s in nood
7. Op zoek naar Rosie
8. Avontuur in Italië
 
Titel: Actie op de manege9789462789449
Auteur: Suzanne Knegt
Uitgeverij: De Banier
Hardcover, 141 pagina’s
Doelgroep: 9 jaar
Prijs: € 8,95
ISBN: 9789462789449
 
Recensie: Inge Arons
www.recensies.me