Duitsland is het eerste land dat stopt met het levend vermalen van kuikens.

chickElk jaar worden miljoenen mannelijke kuikens levend vermalen door de commercieel ei-industrie. Dit omdat ze geen eieren kunnen produceren. Nu is in een historische beweging, Duitsland het eerste land geworden die deze methode gaat verbannen. Volgens Metro zijn er ruim 45 miljoen mannelijke kuikens vermoord door deze techniek elk jaar in Duitsland. Dit getal is zo hoog omdat ongeveer de helft van de kuikens manlijk zijn.

Als onderdeel van de nieuwe wet, zal moderne technologie helpen in het bepalen van het geslacht. De ei zal gesorteerd worden op het moment dat het nog in ontwikkeling is ipv het helemaal uit te laten broeden. Deze eieren zullen dan gebruikt worden voor andere doeleindes.

“Vele mensen weten niet dat deze praktijken gebeuren. Maar ik ben blij dat de wetenschap een manier gevonden heeft.” aldus Shadow Environment Minister Kerry McCarthy. “Ik ben blij dat dit kan stoppen tegen 2017”.

Mimi Bekhechi, directeur van PETA verwelkomt deze verandering, maar verteld wel dat het kwade in de ei-industrie pas kan stoppen als mensen hun eieren willen opgeven. “De zusters van de mannelijke kippen zullen alsnog een gruwelijk lot ondergaan zolang mensen eieren blijven eten” verteld Bekhechi.

“De beste manier om beide geslachten goed te helpen is door de etnische keuze te maken om eieren en kippenvlees compleet op te geven en over te stappen op plantaardige producten”.

Bron: http://theveganherald.com/2016/02/germany-becomes-first-country-to-ban-egg-industrys-shredding-of-chickens/