Glory

Glory
Race naar de vrijheid
 
Echt een heel gaaf boek om te lezen. Ik kon het absoluut niet aan de kant leggen en ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Vanaf het begin tot het einde van het verhaal is het heel erg spannend. De auteur weet zich heel goed in te leven in de gedachten wereld van een tienermeisje maar ook in de wanhoop die haar moeder heeft ten aanzien van haar gedrag. Uiteindelijk beslist de moeder van Alex dat ze naar het heropvoed kamp Renew gaat.
 
Eenmaal daar aangekomen veranderd haar leven drastisch. Het is een hard bestaan waarbij buigzaamheid in het karakter van de tieners de enigste optie is tot overleven. En eigenlijk geldt dat ook voor de mustangs die op kamp Renew zijn gehuisvest. Samen met een mustang (die ook een ijzeren wil heeft), weet ze uit het kamp te ontsnappen.
 
Alex weet heel goed dat ze nu alle grenzen heeft overschreven. Er is geen weg meer terug. Ze zal moet knokken voor haar bestaan want ze heeft letterlijk helemaal niets meer. De race, Glory, genaamd, kan daar verandering in brengen. Een kans die gezien mag worden als een nieuw bestaan in haar leven. Alleen de allerbeste zullen echter de race halen, maar slechts één persoon kan natuurlijk de wedstrijd winnen.
 
Onderweg tijdens de race leert ze de jongen Will Greyton kennen. Will heeft zo zijn eigen redenen waarom hij de wedstrijd moet winnen. Een groot deel van de wedstrijd reizen ze samen en dat zorgt voor een gezamenlijke verbondenheid. Als het einde van de wedstrijd in zicht komt, staat hun onderlinge verbondenheid in de weg. Hoe zal dit aflopen?
 
Titel: Glory – Race naar de vrijheid9789025765576
Auteur: Lauren St. John
Uitgeverij: Gottmer
Paperback, 366 pagina’s
Doelgroep: 12 jaar
ISBN: 9789025765576
 
Recensie: Inge Arons
www.recensies.me