Storm, snel als de wind

Het eerste deel: ‘Storm, het paard van een dollar’ vond ik al puur genieten. Maar dat is opnieuw gelukt met dit tweede deel. Slechts in enkele bladzijdes weet de auteur de spanning weer hoog op te voeren, zodat ze gelijk weer de aandacht van de lezer weet vast te houden. Het is zeer vlot geschreven en leest als een trein. Ze heeft hier wel een hele bijzondere vorm van chantage uiteengezet die alles bepalend is voor het verhaal.
 
Door de spanningen van de chantage waar Casey mee kampt, belandt ze opnieuw op een extreem diepte punt in haar leven. Haar vader belandt wederom in de gevangenis voor een inbraak die hij niet heeft gepleegd. Haar vriend Peter lijkt niet te kunnen kiezen aan welke kant hij staat. Is hij nog wel haar vriend? Kan ze nog wel op hem rekenen nu ze het zo moeilijk heeft?
 
Ook Storm lijkt te lijden onder de chantage druk en zijn oude onbetrouwbare wispelturige gedrag dreigt weer aan de oppervlakte te komen. Dit gedrag van Storm lijkt nog meer stress te veroorzaken bij Casey. Heeft mevrouw Smit, haar trainster, genoeg kennis en middelen in huis om met haar ouderwetse en bijzondere trainingsmethoden het tweetal weer op het rechte pad te krijgen?
 
En wie zou er kunnen helpen om de onschuld van haar te bewijzen?
 
Reeds eerder verscheen:
– Storm, het paard van een dollar
 9789025760625
Titel: Storm, snel als de wind
Auteur: Lauren St. John
Uitgeverij: Gottmer
Doelgroep: 10 – 12 jaae
Paperback, 211 pagina’s
Prijs: 15,95
ISBN: 9789025760625
 
Recensie: Inge Arons
Zie meer recensies op: recensies