Vrij als een vogel

Ook al ben ik volwassen, ik vond het fantastisch om nu eindelijk eens een (kinder)boek te lezen van mijn favoriete heilige: Franciscus. Ik vind hem geweldig omdat hij zoveel respect toonde tijdens zijn leven voor alles wat leeft, waaronder dus ook weerloze dieren. Daar kunnen wij een voorbeeld van aan nemen. Zeker op de dag van vandaag. Daarom springt hij er voor mij er tussen uit.
 
Tijdens het lezen werd deze bijzondere eigenschap van de heilige Franciscus nog eens extra onderstreept. De auteur weet heel spannend en boeiend te vertellen waardoor ze de aandacht van de lezer weet vast te houden tot het einde. Dit boek had ik graag voorgelezen aan mijn kinderen toen ze nog jonger waren.
 
Wie is eigenlijk de heilige Franciscus? Vooral zijn cruciale omkeerpunt van een feestvierder naar een strenggelovige vond ik heel pakkend en herkenbaar geschreven. Ondanks zijn vele tegenslagen weet hij zijn geloof tot God te bekrachtigen en getuigd van extreme doorzettingsvermogen. Wauw en nog eens wauw.
 
Voor wie tussen de regels door leest zal begrijpen, dat het niet erg is om anders te zijn dan de maatschappij van jou verwacht en dat deze weerstand vaak zorgt voor de innerlijke kracht, zoals Franciscus in zijn leven liet zien.
 
Titel: Vrij als een vogel9789402901252
Auteur: Arna van Deelen
Uitgeverij: De Banier
Hardcover, 126 pagina’s
Doelgroep: 10 jaar
Prijs: € 9,95
ISBN: 9789402901252
 
Recensie: Inge Arons
www.recensies.me